Μήνυμα της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής

 

Αρχική Σελίδα

 

 

Μήνυμα της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής
του 12ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Η σειρά αυτή των συνεδρίων πρωτοξεκίνησε το 1992 και τη πρώτη διοργάνωσή είχε αναλάβει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από τότε χωρίς διακοπή επαναλάμβανεται ετήσια και χάρις στις συνεχείς προσπάθειες των εμπλεκόμενων φορέων, το Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών έχει καθιερωθεί στην Ελλάδα ως το σημαντικότερο στο χώρο της Βιβλιοθηκονομίας και Διαχείρισης της Πληροφόρησης, καλύπτοντας σημαντικά και επίκαιρα θέματα του χώρου αυτού, ενώ η απήχησή του είναι γνωστή και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.


Το Τ.Ε.Ι. Σερρών και η Βιβλιοθήκη του, έχουν την τιμή και τη χαρά να διοργανώσουν φέτος το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών, με κεντρικό θέμα "Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες: επεκτείνοντας τα όρια…", το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Νοεμβρίου 2003 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Το φετινό Συνέδριο θα δώσει την ευκαιρία να εκφραστεί η προβληματική σχετικά με την επέκταση των ορίων των ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, με την ανάληψη νέων ρόλων, με το άνοιγμα τους σε νέους χρήστες, με την επέκταση του περιεχομένου τους κ.λ.π.

Η ανάληψη του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών από το Τ.Ε.Ι Σερρών, αποτελεί από μόνο της ένα σημαντικό γεγονός όχι μόνο για την ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματός μας αλλά και για ολόκληρη την πόλη των Σερρών, η οποία με τον ένα η τον άλλο τρόπο αναμένεται να εμπλακεί στην διοργάνωση αυτή.

Επισημαίνουμε ότι αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγουμένων διοργανώσεων, προχωρήσαμε φέτος στην σύσταση ειδικής επιτροπής κριτών για όλες τις εισηγήσεις που θα υποβληθούν. Επίσης διατηρήσαμε χρόνο για παρουσιάσεις (προφορικές και poster) νέων επιστημόνων και τελειοφοίτων σπουδαστών αντιστοίχων γνωστικών αντικειμένων ώστε να δώσουμε βήμα παράλληλα με τους έμπειρους και στους νέους ερευνητές. Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της προετοιμασίας μέσω του ειδικού site: conference.teiser.gr

Ευχαριστούμε όλους τους συνεργάτες, χορηγούς και κυρίως το ΥπΕΠΘ για την στήριξη της διοργάνωσης αυτής.

Σας προσκαλούμε όλους να παρευρεθείτε και να συμμετέχετε στις εργασίες του Συνεδρίου.


Η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής
Μ-Ε Θεοδωρίδου
Επίκουρη καθηγήτρια Τ.Ε.Ι.